lauantai 28. tammikuuta 2012

Hiihtelyä

Tänään hain sukset ja sauvat vintiltä. Aamula oli pakkasta -12, mutta päivällä pakkasta oli vain 8 astetta ja uskaltauduin pihalle hiihtelemään. Se oli aika räpellystä tiellä ja umpihangessa. Hiihtäminen voi olla ihan kivaa, kun sukset on voideltu oikein ja on latu, mitä pitkin sivakoida. Mielellään ihan tasainen. Tai loivaa alamäkeä.
Tänään sukset vaan lipsuivat yhtä paljon eteen kuin taaksekin. Tässä videopätkä kuinka näitä "urheilukuvia" oikein tehdään :) Kuvaajana toimi tyttäreni Meelix :)kiitos avusta :)

perjantai 27. tammikuuta 2012

Lounas tänään kotona

 Tänään tein töitä kotona, joten tein itselleni nopean lounaan. Saarioisten maksalaatikkoa puolikas, Lieksan valmista riisipuuroa puoli purkkia, eilinen salaattti, johon lisäsin lisää suomalaisia tomaatteja ja kurkkua. Juomaksi maitoa. Kyllä näistäkin jo kaloreita kertyy.

lauantai 21. tammikuuta 2012

Rentoutuminen

Kun osaisikin rentoutua kuin kissa. Se etsii pehmeän ja lämpöisen paikan ja ottaa makoisat päiväunet kaikessa rauhassa. Rentona ja rauhallisena.
Itse en osaa rauhoittua viikonloppuna ennenkuin on edes vähän siivottu. Imuroitu ja pesty pyykkiä, järejestelty tavaroita ja vaatteita. Tehty ruokaa. Vietetty aikaa hevosen kanssa. Mies tuo polttopuita sisälle, että saadaan taas viikolla lämmittää leivinuunia ja saunaa.
Ulkoiluksi saa kelvata jatkuva lumen kolaus pihalla. Koska viikolla on pakko ajaa töihin säässä kuin säässä, niin kuntosalille lähtö ei huvita liukkaan kelin takia.
Välillä on vaikea päättää, miten rentoutuisi, kun on saanut lauantaityöt tehtyä. Istuako television vai tietokoneen äärellä. On niin paljon pelattavaa: wow, rift, swtor, skyrim, heroes VI.........niiden maailmaan voi upputua tunneiksi.

lauantai 14. tammikuuta 2012

Talvisen lauantain ulkoilut

 Tänään tuli inspiraatio siivota ja kokeilla uutta Swipe-pesuainetta lattioihin. Joulukuusi sai lähteä ja olohuone tuli siivottua neulasista. Poikien huoneen maton vein lumeen ja tamppasin matontamppaustelineellä.
Lunta piti kolata lisää, sillä eilen illalla oli aika lumimyräkkä. Tietkin olivat tosi jäiset.
Illalla kävin pienellä kävelyllä ennen saunaa. pakkasta -7,8C , matka 3,44 km, aika 40 minuuttia ja keskinopeus 4.66.

torstai 12. tammikuuta 2012

Lunta sataa tupruttaa

Sitten kun sitä lunta sataa, sitä tulee yleensä vähän liiankin paljon. Omakotitalon talvisia iloja on jatkuva ulkorappusten pitäminen puhtaana lumesta. Harjaa tai luutaa saa heiluttaa vähän väliä. Piha on kolattava lumesta, että pääsee kävelemään autolle ilman, että vie lunta autoon. Tai kastelee kenkänsä.
Lumenkolaaminen on ihan hauskaa, mutta kolan tyhjentäminen reunavalleille on se ikävämpi homma. Ei tarvitse montaa kertaa tyhjentää kolaa pensaan reunalle, kun siinä on jo iso kinos.
Kai tässäkin työssä vähän kuluu kaloreita. Ainakin mieheltä, jonka työ se yleensä on.

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Kuumaa kaakaota

Maanantaina teki mieli jotain hyvää, kun katsoimme tyttären kanssa telkkarista "Huippumalli Haussa". Kudoimme (anteeksi.....neuloimme)  samalla kaulaliinaa ja sukkaa.
Tein Van Houten Kaakaojauheesta ja maidosta hellalla kuumaa kaakaota ja lisäsimme päälle kermavaahtoa ja suklaarouhetta. En uskalla edes ajatella kalorimäärää, mutta välillä on herkuteltava. Itseasiassa täytyy kyllä sanoa, että minulla näitä herkuttelupäiviä on  joka päivä. Olisipa kuntoilupäiviäkin.!

Runebergintorttu

Jouluherkkujen syömisestä on tuskin selvitty, kun bongasin Salen hyllystä ihanan leivonnaisen.
Runebergintortut ovat suurinta herkkuani, varsinkin karvasmantelin makuisena. Näitä voikin sitten napostella kuukauden, koska Runeberginpäivä on vasta viides helmikuuta .

Viime päivinä olisi ollut aivan mahtavat ulkoilusäät, mutta juuri nyt on ollut muita kiireitä. Ulkona on ihanan valoisaa vielä illalla kymmeneltä, kun lunta on tullut lisää ja se valaisee kuun kanssa maiseman. Hyvin näkisi lenkkeillä ilman katuvalojakin. Hiljaista ja rauhallista.

maanantai 2. tammikuuta 2012

Onnellista Uuutta Vuotta

Torstaina tulin töistä ja näin sähkömiesten kaatavan kuusta ja korjaavan sähkölinjaa. Oli jo pimeää ja oli tuulista ja vihmoi tihkusadetta. Siellä he pimeässä tekivät töitä.. Pelkäsin heidän lähtevän viideltä kotiin ja jatkavan seyraavana päivänä...mutta ei. He jatkoivat töitä ja kiipeilivät tolpissa ja lopulta illalla kymmeneltä hurrasimme, kun sähköt palasivat taloomme. HURRAA. Äkkiä sauna päälle, vessoja vetämään, tiskikone ja pesukone päälle ja valot joka paikkaan. Tietokone päälle ja musiikit päälle. Oli lämmintä ja kotoisaa.

Viikoloppuna menimme ystäville kylään vastaanottamaan Uutta Vuotta. Söimme ihania ruokia savuporojuustokeitosta, hirvipadasta ja mokosta kana-ja lihatortilloihin kaikkine lisukkeineen. Jälkiruokana oli tietysti joulutorttua, suklaata, lakritsia, toffeeta ja jäätelöä. Puhumattakaan lihottavista siidereistä, konjakeista, minttuviinoista, kuohujuomista jne.
Jos emme olisi lenkkeileeet sitä pientä viiden kilometrinlenkkiä pävittäin, olisimme olleet ihan ähkyjä.
Viikonloppu oli ihana ja nyt voi taas aloittaa kilojen karistamisen uudella innolla.