maanantai 30. huhtikuuta 2012

Hauskaa Vappua !

 Ihmeen hieno ilma näin vapunaattona. Aurinko paistaa ja on keväistä, mutta kuten yleensä Vappuna, aika koleaa. Puhalsin saippuakuplia ja otin muutaman kuvan niistä.
Järven jäät ovat sulamassa Pyhäjärvestä. Olin kävelylenkillä, kun vanhempi tytär ratsasti ja katselimme järveä rannasta. Näytti niin tummanharmaalta kauempaa katsoen.
Tämän päivän lenkillä kadotetut  kalorit tulevat kyllä takaisin illalla, kun juo siiderin ja syö ystävien tekemiä ihania munkkeja.


lauantai 28. huhtikuuta 2012

Sinivuokkoja

 Tosi kiva lauantaipäivä. Nuorempi tytär ratsasti ja perässä kävellessäni ihailin sinivuokkoja. Niitä oli ihanan tummansinisiä ja violetteja ja osa aneemisen vaaleita. Menimme kivan metsälenkin ja lumi oli melkein kokonaan sulanut poluilta.
Mies haravoi pihaa ja roskia kärrätessään oli kävellä kyyn päälle. Se oli metsäpolun vieressä ja pääsimme ihmettelemään sitä aivan lähelle. Aika iso. Toivottavasti lähtee takaisin metsään. Täytyykin muistaa pitää saappaita pihalla, eikä juoksennella crockseilla metsän puolella.


sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Kevätpäivä

 Viimeinkin lämmin päivä ja vielä viikonloppuna! Aurinko paistoi, linnut lauloivat ja pihalla oli kiva keräillä risuja ja roskia pois.
"Meidän" kurjet saapuivat viime viikolla ja tänään näin sitruunaperhosia ja nokkosperhosen.
Ulkona puuhastelu oli yllättävän raskasta. Piti kumarrella, keräillä ja kantaa ja työnnellä kottikärryjä.
Mies vaihtoi sillaikaa kesärenkaat autoihin. Eiköhän ne lumisateet viimeinkin loppuneet tältä talvelta.
Menin välillä sisälle kahville ja uppouduin katsomaan Outcasts-sarjaa Canal Plussalta. Sitä olisi tullut tuntikausia peräkkäin, joten oli laitettava loput digiboxille ja jatkettava töitä.

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Rentoutuminen

Perjantai-ilta ja viikonloppu edessä! Ensimmäiseksi lämmitän saunan ja laitan vaahtokylvyn ammeeseen. Kynttilöitä ammeen reunalle ja lämpimään veteen lillumaan. Patteriradiosta voi kuunnella musiikkia.
Ihanaa!

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Sokerihumala

 Pääsiäisenä tuli syötyä muutama Fazerin Mignon suklaamuna, herkuteltua rahkapiirakalla ja juotua punaviiniä ruuan kanssa. Oli ihanaa viettää neljä vapaapäivää perheen kanssa. Jonkin verran tuli lenkkeiltyä rantaan ja muutaman kerran kävelin hiekkatietä edestakaisin puoli tuntiaNightwishiä kuunnellen.
Sokerihumalan ehkäisyksi yritän välttää turhan sokerin käyttöä. Siinä auttaa toivottavasti sokerikulhoon kinnitetty järkyttävä omakuva!


lauantai 7. huhtikuuta 2012

Aurinko paistaa !

Aurinko paistaa ja vaikka vähän tuuleekin, aion mennä kävelemään hiekkatietä edestakaisin . Lunta on vielä paljon pelloilla ja metsissä, mutta tie on sulanut lumesta.
Kevään merkkejö ovat mustarastaat, orava ja käåtikka. Muurahaisetkin ovat jo heränneet postilaatikon viereisessä muurahaiskeossa.

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Siivoushuumaa


Talvi tuli takaisin. Edellisviikolla oli jo niin lämmintä ja aurinkoista, että olisin voinut laittaa lenkkitossut jalkaan ja kävellä hiekkatietä ladolle edestakaisin. Jos olisin jaksanut.
Sensijaan olen vaan istunut ja lihonut ja ollut harmisssani itselleni.
Onneksi olen sentään joutunut siivousvimman valtaan. Siirsimme tyttären kanssa huonekaluja huoneesta toiseen, kannoimmme ja raahasimme ja järjestelimme. Pesimme lattioita ja juoksimme huoneesta toiseen pölyhuiskujen kanssa. Mattoja ei voinut tomuttaa, koska on satanut niin paljon lunta. Kissat kävelivät perässämme ja ihmettelivät, mitä tapahtuu. Nyt ne ovat jo vallaneet oman paikkansa.
Nyt olemme saaneet yhden huoneen melkein valmiiksi ja takkahuoneessamme on edelleen hirveä määrä laatikoita ja lehtiä ja papereita odottamassa selvittelemistä. Tapanani kun on leikata kaikki mielenkintoiset lehtijutut talteen, säilyttää tietokonelehdet ja laatikkokaupalla kaikkean työhön liittyvää. Yritän nyt kuitenkin saada valmista vaikka mieli tekisi työntää laatikot vaatehuoneeseen ja sulkea ovi.
Varmaan siivoaminen vie kaloreitakin, koska olen iltaisin ollut aivan puhki. Jalkoja ja käsiä särkee. Kai talvilomapäiviä voisi paremminkin kuluttaa, mutta olen tyytyväinen, kun saan valmista aikaan.