sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Rentouttava viikonloppu

Tämän viikonlopun vierailimme ystävien luona Helsingissä. Rahka-dieetti oli pakko unohtaa hetkeksi ja herkutella pizzan, punaviinin, savustetun kirjolohen ja muiden herkkujen kera.
On ihanaa syödä hyvää ruokaa ystävien kanssa, varsinkin, kun pöytä on katettu kauniisti ja ruoka on ihanaa.
Aamiaisellakin oli kananmunan kanssa pekonia, jota yritän välttää arkisin. Välipalana oli tosi makeita appelsiineja ja illalla söimme Pink Lady-omenoita.
Huomenna maanantaina täytyy palata normaalirytmiin ja lisätä kävelyä.

perjantai 18. tammikuuta 2013

Pakkaspäivä

 Yllättäen aamulla olikin pakkasta-26. Yöllä oli ollut kuulemma hienoja revontulia, mutta en huomannut katsoa taivaalle. Kaikki parhaat taivaan ilmiöt sattuvat usein juuri kylmimpään aikaan.
Kerrankin minulla oli onnea toimistopäivän suhteen ja sain rauhassa tehdä töitä kotona eikä tarvinnut lähteä ajamaan mihinkään tällä pakkasella. Hevonenkin sai odotella aamupäivään ennekuin pääsi ulos, mutta eihän se ilma paljoa lämmennyt.

torstai 17. tammikuuta 2013

Sisäliikuntaa

 Tänään on ulkona pakkasta -18 joten on vain hypittävä hyppynarulla ja ähkittävä kahvakuulan kanssa. Hyppynaru pomppiminen saa pohkeet kramppiin, joten otin magnesium pillerin ja join enemmän vettä. Nyt voi jo hyppiä helpommin 6x50 vikkelän sarjoja. hengityksen tasaantumista odotellessa voi tehdä hyppynarun kanssa sivutaivutuksia ja samalla katsoa televisiota.
Tässä pari järkkyä liikuntakuvaa, toivottavasti ulkomuoto on vähän muuttunut kevääseen mennessä...tai ainakin kesään ;)


sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Aamukävelyllä


Tänään pakkasta enään -6 ja ihana kävelyilma. Menin heti yhdeksältä, kun oli vielä sinisen hämärää ja puut olivat kauniin huurteisia. Kävely meni reippaasti Nightwishiä kuunnellen.
4.31 km  46 min. Keskinopeus 5.61 kännykän Omat Reitit-sovelluksen mukaan.
Kävelyn jälkeen keitin ruispuuroa ja pakkasesta löytyi vielä pussi itsekeräämiä marjoja. Näitä söisi kyllä mielellään joka aamu!

lauantai 12. tammikuuta 2013

Omena-päärynä-porkkana

Nyt olen kävellyt joka päivä vähintään 3 km. Tänään on pakkasta -13, joten aamukävely saa odottaa iltapäivään, jos vähän lauhtuisi. Eilen etsin hyppynarun ja teen sillä useita 50 vikkelän sarjoja. Yritän malttaa tekemättät liikoja, sillä hyppiminen matolla tällä painolla voi rasittaa jalkoja, enkä halua nyt mitään kiputiloja kantapäihini.
Olen yrittänyt syödä hedelmän joka kerta, kun tekee mieli mussuttaa jotain herkkua television ääressä:
Omena-päärynä-porkkana-omena-päärynä-porkkana.....

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Uusi alku


Nyt se taas alkaa: käveleminen ja kuntoilu. Niin on vaikeaa tämä aloitus.
Sunnuntain kunniaksi oli aamulla lettuja vaahterasiirapin kanssa.
Päivällä sentään söin välipalaksi päärynän. Ne on ihania, kun ovat kypsiä.

Eilen ja tänään kävelin kahteen kertaan pienen lenkin ja kyllä joka paikkaa kolottaa.
Niska on niin jumissa, ettei pää käänny, jalkaan sattuu ja käveleminen toppatakissa on vaivalloista taaperrusta. Jos kumartuu, niin toppahousujen tarranauha napsahtaa auki. Kyllä hävettää.

Mutta...kyllä se siitä helpottaa, kun vaan sitkeästi käevelen JOKA päivä saman lenkin, niin eiköhän se kerta kerralta helpota...Kaikesta huolimatta olen postitiivinen !