lauantai 25. toukokuuta 2013

Puutarhanhoitoa


Tällä viikolla kävelimme miehen kanssa joka ilta pienen lenkin. Metsätie-lenkillä oli kauheasti hyttysiä. Yritimme kävellä reipasta vauhtia, mutta itikat söivät päälakea ja sääriä koko ajan. Tunnin lenkki tuntui väsymyksenä jaloissa loppumatkasta.

Tänään lauantaina päivä on kulunut kokonaan pihatöissä. Kiva, kun on oma piha, mutta kaikenlaista pikku hommaa se teettää, vaikka yrittäisi tehdä niin vähän kuin mahdollista.
Haravoin tuulen pudottelemia oksia pihalta, revin rikkaruohoja, istutin pensashanhikki "Mango Tangon", korjailin mustherukkapensaiden tukia ym. Kiskoin nokkosia sieltä täältä. Kuskasin hevosta ja kaneja pihalle ulkoilemaan. (hevosta ruohoa syömään)
Mies leikkasi nurmikot ja oli kiukkuinen. Pihan mäet saavat hänet aina raivon valtaan ja leikuukone sammui vähän väliä. Kahvilla hän suuunnitteli jotain mäen pengerrystä kesälomatöiksi.
Nyt ei jaksa enään lenkkeillä. Päätä särki päivällä, kun ei osaa juoda vettä tarpeeksi aikaisin. Tuulessa ei huomannut, kuinka aurinko porotti koko päivän ja tuli vähän nestehukkaa.


tiistai 21. toukokuuta 2013

Herkkusalaatteja

Tänään valmistin itselleni salaatin, johon laitoin juuri niitä raaka-aineita, joista itse pidän: rapisevaa salaattia, kotimaista tomaattia, avokadoa, banaania ja ananasta. Kurkkua ei ollut ja omenan unohdin leikata mukaan, joten syödään se myöhemmin.
Vähärasvainen raejuusto olisi ollut hyvää päälle, mutta jääkaappi oli aika tyhjä.
Juomaksi kylmää Valio Plus maitoa. (juuri samaa mitä Kiira Korpikin juo) Ylimääräisestä kalsiumista on varmasti hyötyä tässä iässä.

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Pyöräilyä

Ihanan lämpimiä ilmoja ! Viime viikolla olin muutaman kerran pyäröäilemässä ja matka taittui mukavasti, muttei tuonut kunnon hikeä. 7km lenkki lähinnä raikasta ulkoilmaa haistellen.
Pihan siivoaminen on edelleen vienyt suurimman osan ajasta ja eilinen lämpöaalto muistutti juomisen tärkeydestä. Kauhea suonenveto kramppasi aamuyöstä jalkaan. Nyt olen ottanut lisä magnesiumia purkista ja pitänyt vesipulloa lähettyvillä. Ensimmäiset itikat ilmestyivät eilen, joten metsäpolkulenkit muuttuvat haastellisimmiksi.

perjantai 10. toukokuuta 2013

Laihdutusblogi?

Mikä laihdutusblogi tämä on olevinaan???
Minähän olen kuin tuo vappumunkki-pelkkää sokeria, rasvaa ja vaaleaa viljaa....

No, ainakin paino pysyy samana eikä mene ylöspäin. Näin ajattelee optimistinen pessimisti vai oliko se toisinpäin.


perjantai 3. toukokuuta 2013

Kävelyllä metsässä

Vapaa-aika on kulunut edelleen pihan siivoamisessa. Kaadettiin muutama puu, yksi vino mänty, koivu , vaahtera ja haapa. Niistä tuli aikalaillla risuja ja oksia, joita nuoremman tyttären kanssa raahasimme hiki hatussa pois nurmikoilta. Kyykkiminen ja risujen nostelu sai pakaralihakset tosi kipeiksi, selästä puhumattakaan.
Olen haravoinut pikkuhiljaa pihaa, mutta yritän tehdä sitä vähän kerrallaan säästyäkseni niskojen kireydestä johtuvasta päänsäsrystä. Yleensä tulee innostuttua vähän liikaa ja sitten kärsii monta päivää.
Tänään kävin töiden lomassa lenkillä, kun oli hieno ilma. Vanhempi tytär ratsasti edellä ja minä raahustin perässä. Ihanaa kävellä metsäpoluilla. Ei itikan itikkaa, vain muutama sitruunaperhonen lenteli auringossa.