keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Lisää sähkökatkoja

Tiistai-iltana alkoi taas tuulla lujaa. Tuuli osui paljon paremmin tällekkin tontille ja oli parempi pysytellä sisällä. Sähköt räpsyivät muutaman kerran, mutta tietokone pysyi päällä, mutta kymmenen aikaan kuului vaimea tömähdys ja pimeni. Kynttilät taas esiin.
Mies kiersi pihalla katsomassa, että kaikki on hyvin ja teki vikailmoituksen. Toisella naapurilla näkyi olevan valot. (mikä aiheutti huolta, että tätä sähkökatkosta ei sitten korjatakaan aivan heti, koska se ei koske laajaa porukkaa.....)
Aamun valjetetessa näkyi syypää katkokseen. Läheisen pellon reunasta oli kaatunut iso kuusi ja vetänyt meille tulevat sähkölangat maahan. Voi voi voi.
Yritin pysytellä positiivisena, että kyllä se päivällä korjataan....mutta eihän sitä päivänvaloa niin montaa tuntia ole ja vikailmoituksia on tehty tuhansia. Tällä nyt sitten vieläkin odotellaan sähköjä ja  normaalia arkea illan pimetessä.
Onneksi tällä kannettavalla tietokoneella ja mokkulalla pääsee katsomaan uutisia ja päivittämään  blogia ja facebookia. Tätä onnea riittää niin kauan kun akku toimii. (77% jäljellä nyt.)
Kävin lääkärissäkin ja sain reseptin Duactia ja Avamysia, joten eiköhän tästä taas pian pääse kuntoilemaankin. Ainakin ensi vuonna :)

Myrskytuulet

Tapaninpäivänä riehui Suomessa kova talvimyrsky. Koko yön satoi ja tuuli hirveästi, mutta vasta seuraavana päivänä klo 11.00 meni sähköt. Ankeeta. Päivä sujui ihan mukavasti, mutta koska hämärä tulee aikaisin ja ilta on pimeä varsinkin lumettomaan aikaan, niin oli pakko sytyttää paljon kynttilöitä ja ripustaa otsalamppuja kattolammppuihin roikkumaan. Siltikään ei nähnyt juuri mitään. Eikä pystynyt tekemään juuri mitään.
Koska sähkökatko vaan jatkui, piti hakea järvestä vettä maitorattailla, että saatiin vessassa käytyä ja käsiä pestyä. Kyllä sitä ollaan aivan riippuvaisia sähköstä. Mummu keitti naapurissa pannukahvit puuhellalla, kun alkoi jo kahvihammastakin kolottamaan.
 Onneksi ei ollut kylmä. Lämpötila oli ulkona +7, mikä tuntui tosi kummalliselta.
Mies teki pitkän kävelylenkin, mutta minä en voinut mennä puolikuntoisena lenkille. Olo on vieläkin kipeä.
Illalla pelasimme korttia kynttilänvalossa ja söimme suklaata. Menimme aikaisin nukkumaan, KOSKA EI VOINUT TEHDÄ MITÄÄN! Ei tietokoneilla notkumista, ei televisionkatselua, ei kirjanlukemista, ei kutomista. Oikeastaan hiljaisuus oli aika rauhoittavaa.

maanantai 26. joulukuuta 2011

Joulu 2011

Joulupaketista löytyivät ICEBUG kengät. Ne on semmoiset rumat, mutta lämpimät ja kevyet jalkineet nastoilla. Nyt vaan tarvitaan lunta ja jäätä, että pääsee käyttämään.
Olin joulun ajan kipeänä, mutta muuten sujui hyvin ja oli ihanaa viettää aikaa perheen kanssa. Herkkuja tuli syötyä, kinkkua ja mummun tekemää suussasulavaa lanttulaatikkoa. Pelasimme uutta lautapeliä "Salaisuuksien Saari" (ohjeiden lukemiseen meni aika kauan, mutta peli oli ihan kiva), Aliasta ja Hollywood korttipeliä. Se on ihan paras! Siinä jaetaan kaikille 2 pakasta  10 korttia ja viidellä kierroksella yritetään saada kahdet kolmoset, tokalla suora ja kolmoset, kolmannella 2 suoraa, neljännellä kolmet kolmoset ja vikalla suora ja kahdet kolmoset ja suoraan pöytään.
Ok, hyppäsin taas pois liikunnan parista.
Suklaan lisäksi jouluherkkuihin kuuluu myös vihreät kuulat !

perjantai 23. joulukuuta 2011

Onnellista Joulua kaikille !

Eilen kävin nopeasti joululahjaostoksilla työpäivän jälkeen. Olo oli jo flunssainen ja oli aika tuskaa kierrellä kaupoissa, vaikkei ruuhkaa ollutkaan. Stockmannin paketointipalvelun tytöt paketoivat lahjoista niin kauniita ja täydellisiä. Heillä ei tuntunyt olevan kiirettä ollenkaan, mutta ystävällinen jutustelu kaikkien asiakkaiden kanssa sai hyvälle mielelle ja rauhoitti hetkiseksi.
Löysin itselleni uuden sinikuviollisen ulkoilutakin. Miehen kommentti ostoksesta oli: "ethän sä edes ulkoile"...
Takki oli hiisin kallis, mutta joulun jälkeen ei sopivia kokoja ole kuitenkaan tarjolla, vaikka hinta olisi halvempi.
Tänään on ollut pakko levätä, kun on lämpöä ja ääni möreä ja olo flunssainen. olen ottanut päiväunia kaikkien neljän sisäkissamme kanssa. (kolme muuta kissaa asuvat tallissa)  Onneksi lapset ovat auttaneet jouluvalmisteluissa.
Toivottavasti höyryävä glögi parantaa minut jouluaatoksi, kaikkea joulupuuhaa on vielä paljon tekemättä.

tiistai 20. joulukuuta 2011

Joulukuun kiireet

Viime viikot olen ollut liian kiireinen tekemään mitään kuntoiluun liittyvää. Viikonloppuna oli vähän lämpöäkin, mutta pahempaa flunssaa ei onneksid tullut.
Jouluostoksilla vierähti aikaa ja välillä oli istahdettava kahville. En olisi ikinö uskonut, että käteni näyttävät noin paksuilta! Tässä nyt taas nähdään, että "OLET SITÄ, MITÄ SYÖT".
Sää on ollut myös ankea. Välillä tiet ovat aivan peilijäässä tai sitten sataa märkää räntää. On niin pimeää ja koleaa, ettei huvita yhtään ulkoilla.

perjantai 9. joulukuuta 2011

Syötävä on, vaikkei lenkkeilisikään

Eilen valmistin illalla makaronilaatikkoa ja tein kulhollisen salaattia. Vaikkei kävisi lenkillä, niin syötävä on.
Otin pienen annoksen maronilaatikkoa ja ison lautasellisen salaattia, jossa oli jääsalaattia, viiinirypäleitä ja mangoviipaleita purkista. Nam!
Chili-mango-salaattikastike oli valitettavasti loppunut, sitä pitää hakea huomenna K-kaupasta.

tiistai 6. joulukuuta 2011

Koirakävelyllä

Tänään lähdin ystävien kanssa kävelylle, kun he lenkittitivät noutajakoiriaan. Kuljimme lumisessa metsässä kymmenen kilometrin lenkin kulkien polkuja ja metsäteitä ristiin rastiin. Mäkiä ylös ja alas.Koirat juoksivat vapaina, enkä ehtinyt saada niitä vauhdissa valokuvaan. En pystynyt pitämään samaa kävelyvauhtia hyväkuntoisten kaverieni kanssa ja puuskutin viimeisenä, kuten kuvastakin näkyy.
Liikunnan lisäksi oli ihanaa jutella ja vaihtaa kuulumisia.Pitäisi ehtiä useammin yhdessä ulkoilemaan.
Aikaa kului kaksi tuntia ja kotiin päästyöni menin heti kuumaan saunaan. Ihan olo!

maanantai 5. joulukuuta 2011

Kävelemässä

Eilisen pikaisen kuntosalitreenin ja virtuaalizumban jälkeen en mennyt tänään salille.Sen sijaan vedin villasukat ja kontiot jalkaan ja lähdin kameran kanssa päivällä kävelylle. Pelloilla ja maantiellä oli vähän lunta, mutta järven ranta oli sula. Kompuroin kynnöspellon vierustaa metsäpolulle ja yritin löytää valokuvattavaa. Lammen rannalla menin liian lähelle vettä ja saapas upposi suohon. Oli pakko irrottaa saapas jalasta ja jouduin kiskomaan sitä irti vedestä puusta kiinni pitäen. Onneksi ei tarvinnut sukkasilleen palata kotiin.
Vaikka kävelylenkki oli vain kolmisen kilometriä, siellä tuli niin hiki, että oli mentävä suihkuun.

lauantai 3. joulukuuta 2011

Talvi lähestyy

Tällä viikolla liikunta on jäänyt vähemmälle. Liikaa työ-ja kotikiireitä.Ilma on ollut kylmä ja alkuviikosta auton ikkunat olivat niin jäässä, että meni heti skrapata niitä auki. Tiet kimaltelivat jäisinä ja ei huvittanut lähteä ajamaan mihinkään pakollisten työmatkojen jälkeen.
Sunnuntaina täytyy sitten ahkeroida koko viikon edestä.