lauantai 30. heinäkuuta 2011

Patikointia Repoveden kansallispuistossa

Tänään tuli lenkkeiltyä Repoveden kansallispuistossa. Alueen löytäminen oli hieman haastavaa, mutta löysimme Tervalammen aloituspaikalle ja lähdimme siitä kävelemään kohti Lapinsalmen riippusiltaa. Siellä maistuikin meetvursttileivät ja munkit mehun kanssa.


Kiersimme Määkijän polkua ja takaisin Tervalammen paikoitusaluelle. Maisemat vaihtuivat mustikkametsästä, kalliohin, jäkälämaastoihin ja kivikkoisiin polkuihin kirkasvetisten järvien ja jylhien kallioiden varrella. Matkaa tuli yli kahdeksan kilometriä ja jalat olivat aika poikki kaikesta kiipeämisestä ylös alas rinteitä.

torstai 28. heinäkuuta 2011

Kotiaskareet

Välillä on unohdettava zumbat, pyöräilyt ja uinnit ja tehtävä pihatöitä. Olen kyllä yrittänyt välttää polttopuiden kärräämistä ja pinoamista vetoamalla mahdollisiin selkäkipuihin, jotka sitten pilaisivat muut kuntoilut. Selitys ei aina mene läpi ja kyllähän se sitten talvella on ihanaa  mennä kuumaan saunaan, kun on polttopuut siististi pinossa ja helppoja hakea sisälle.

keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Painon vaihtelu

Jostain syystä paino on noussut takaisin 72,5 kg, mutta en ole siitä kovin huolissani, koska olo on parempi ja viikonlopun 2 päivän bussissa istuminen ja pitopöydissä käynti näkyvät vielä.
Eilen illalla en voinut vastustaa lakritsipiipuja, vaan niitä tuli syötyä useampi sängyssä kirjaa lukiessa....

Tänä aamuna aloitinkin sitten reippasti: 20 min zumba express, 1,5 km pyöräily rantaan, 15 min vesijuoksua järvessä ja 1,5 km pyöräily takaisin kotiin. Nyt on hyvä olo !

tiistai 26. heinäkuuta 2011

Pyöräilemässä

Olipa taas vaikeaa aloittaa mitään kuntoiluun viittavaa tänän aamuna. Mieluiten olisi vain uppoutunut tietokonepelien maailmaan, mutta siinä olisikin sitten vierähtänyt aikaa useampi tunti ihan huomaamatta.
Keräsin kuitenkin kamppeet pyörän koriin: vettä juomapullossa, kamera, pyyhe ja uimapuku. Pienet urheilu korvakuulokkeet korviin ja musiikki päälle. Tänään Sonata Arcticaa.
Pyörälin uimarannan kautta ja menin uimaan. Loma tuntuu hienolta :)

perjantai 22. heinäkuuta 2011

Zumbaa ja aamu-uinti

Eilisen ukkoskuuron takia jäi kuntoilut vähemmälle, mutta käveltiin sentään illalla 6 km lenkki.
Tänään aloitin aamuni zunballa, vaihteeksi espanjankielisellä versiolla, ja pyöräilin uimaan kylän rantaan. Tosi virkistävää ! Mahtava tunne, kun tuli jo osa liikunnasta tehtyä ennen kymmentä.

tiistai 19. heinäkuuta 2011

Mustikat alkaa kypsyä

Tänään kului puolet päivästä kissan kanssa eläinlääkärillä. Lumi oli taas pudonnut puusta naapurin kollia karkuun juostessaan, mutta onneksi sen takatassussa oli vain tulehdus puremasta. Nyt kyllä pidetään ulko-ovi kiinni ja kissa pääsee ulos vain "henkivartijan" kanssa. Sen verran kallis reissu oli....
Aamulenkkeilyt jäivät väliin, mutta nyt illalla kävelin metsäpoluilla ja katselin mustikoita. Ne alkavatkin kypsyä. Itikat on onneksi vähentyneet, mutta kyllä niitä kiusaksi asti oli heti, kun pysähtyi hetkesi marjoja maistelemaan.
Kävimme myös pulahtamassa Pyhäjärvessä, aika virkistävää !

maanantai 18. heinäkuuta 2011

Kesälomalla

Hei,
aloitan kirjoittamaan tätä blogia, jos se innostaisi minua paremmin pääsemään tavoitteisiini. painoa pitäisi saada alapäin, jotta olo kevenisi ja kaikki olisi helpompaa.
Näin kesälomalla onkin helpompaa aloittaa painonpudotus, kun voi ulkoilla monta kertaa päivässä ja syödä terveellisemmin. Tällä viikola aion kävellä aamuisin 5 km lenkin, zumbata olohuoneessa ja pelata Wii Fit peliä.
Illemmalla voisi tehdä pienen pyörälenkin tai mennä uimaan, jos sää on aurinkoinen.