lauantai 28. heinäkuuta 2012

Lenkillä peltotiellä kuumana kesäpäivänä

 Vierailulla ystävien luona Valkealassa. Kävelin aamupäivällä pienen lenkin kuivaa peltotietä pitkin. Se oli suora tie. 3 km ja 32 minuttia.

perjantai 27. heinäkuuta 2012

Jumppapallot

Tänään kävelin aurinkoisessa, lämpimässä säässä 3,88 km 41 minuuttiin. Metsätie oli niin kaunis ja metsä vihreän eri sävyissä. Ihanaa kävellä, kun ei satu mihinkään ja mäenkin pääsee helposti ylös.
Kävelyn jälkeen otin 1,5 kilon Casall jumppapallot esiin ja tein niiden kanssa taivutuksia ja nosteluita. Heittelin niitä myös ilmaan ja tein heiluriliikettä kahvakuulaharjoitusmalliin. Kyllä tässä pömppömaha pienenee, jos vaan jaksaa ahkerasti harjoitella ja löytää ajan siihen. Nämä pallot ovat pehmeät ja niistä on hyvä ottaa kiinni, koska ne eivät ole aivan täynnä ilmaa. Liian kauaa ei kannata harjoitella tai sormet ja ranteet tulevat kipeäksi. Niska jumittaa myös helposti, sillä monissa liikkeissä tulee jännitettyä niskaa tai hartioita.



torstai 26. heinäkuuta 2012

Tihkusadetta ja hellettä

Eilen kävelin aamulla 3,5 km, 39 minuuttia. Paino ei tunnu paljoa putoavan, vaaka näytti 73.1 kg.
Päivällä olimme Tampereella shoppailemassa ja tyttären kanssa melkein ostimme suuret vaaleanpunaiset berliininmunkit. Jätimme ne kuitenkin hyllyyn ja valitsimme teehetkelle vaaleaa leipää ja Salaneuvos-juustoa...jotka olivat terveellisempiä, mutta joissa kalorimäärä oli varmaankin sama!
Illalla menin Dance Aerobic tunnille. Se olikin aikamoista liikuntaa ja tunnin jälkeen joka paikkaa särki. Siinä tulee tehtyä nin paljon kaikkia kiertoliikkeitä ja ja jalan nostoja, joita ei muuten tee. Onneksi lihakset vetreytyivät aamuksi.
Menin saamulla saman lenkin kuin aina, askeleita 4718. Musiikkina Armin van Buurenin miksauksia ja kilometrejä 3,91 ja aikaa 42 minuttiia. Vaikka ilma oli sateen jäljiltä pilvinen, se muuttui kostean helteiseksi ja hiki valui loppumatkasta.
Kuvassa pihallamme kukkiva jasmikepensas.


tiistai 24. heinäkuuta 2012

Pyöräilemässä

Eilen aloitin kävelyllä: 3.52 km 39 minuuttia 5.31km/t ja askeleita 4635.
Lähdimme ostoksille Ideaparkkiin Lempäälään ja siellä tuli käveltyä lisää ihan riittävästi. Oli pakko mennä välillä pizzalle, vaikka sen rasvaisuus ällötti minua, mutta halusin kuitenkin mennä tyttären valitsemaan paikkaan syömään.
Yritin löytää kahvakuulan, mutta ne olivat kaikki joko rumia tai kummallisen muotoisia. Haluan sellaisen pinkin ja muovitetun. Kauniitahan ne eivät ole kyllä missään. Painavia ja rumia.
Illalla väsytti, mutta mies ja poika saivat houkuteltua lenkille ja kävelimme tihkusateessa 6 kilometrin lenkin aika nopea vauhtia. Innostuin jopa juoksemaan metsäpolulla hetken. Innokkaana tekstiiliurhelijana olin ostanut itselleni alennuksesta semmoisen turkoosin juoksutakin ja se päällä oli kiva kävellä, vaikka satoi.
On ihmeellistä, kuinka nopeasti kunto on kohonnut ja pääsee helpommin kävelemään ylämäkiä. Paino ei ole kyllä muuttunut mihinkäään!
Tänä aamuna jalat olivat sen verran jumissa eilisestä kävelystä, että lähdinkin pyörällä aamulenkille. Ajoin 6.5 km 27 minuuttiin. Aikaa turhaantui metsä-osuudella, joka muuttuikin maastopyöräilyksi lammikoissa ja mudassa ja siihen, että Nano sammui taas minuutin välein ja sitä piti ajaessa laittaa toimimaan uudestaan ja uudestaan. Onkohan siinä joku torkku ajastus päällä? Alkaa vähitellen harmittamaan koko kapine.

lauantai 21. heinäkuuta 2012

Lauantai-lenkit

 Ihana keltaruusu kukkii pihallamme ja äitienpäivälahjaksi saamani toinen keltaruusu "China Girl"aloittaa kukintansa. Aamu oli aurinkoinen ja kävelimme rantalenkin , mistä kuvakin. 3,73 km 37 minuuttia. (tunti meni kokonaisaikaa.) Ilma viileni ja loppumatkasta alkoi satamaan ja lenkin päälle oli mentävä lämpöiseen suihkuun, kun paleli niin.
Eilen ajoimme pyörillä 8,62 km 35 minuuttiin. Keskinopeus 14,87. Hiekkatiet ovat aika hyvässä kunnossa ajamiseen ja tänään yritämme mennä saman lenkin vähän nopeampaan aikaan.
Minulla on tietokonepöydän vieressä Snören-mansikka-lakritsinauhapussi ja olen aika ylpeä, kun se on pysynyt avaamattomana.

Edit 21.7.2012 klo 19.35: ajoimme pyörälenkin ja pääsimme kuin pääsimmekin sen nopeammin kuin toissapäivänä, vaikka sateen jäljiltä hiekkatie oli raskaampi ajaa.
8.50 km, 31,44min (29.39 liikkumisaika) ja keskinopeus 16.05. korkeus 96m.
Ainoa haitta tästä jatkuvasta liikkumisesta on, että mitä enemmän käyn suihkussa, sitä vähemmän hiuksissani on punaista väriä.
Nyt on hyvä syödä grilliruokaa ja juoda lasillinen Caliterra Reserva punaviiniä ruuan kanssa.

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Aurinkoinen aamulenkki

Tänä aamuna oli aurinkoista, mutta varjoisalla metsätiellä oli aika viileää. Kävelin 4.53 km  48 minuuttiin ja 5754 askelella.  Illemmalla pitäisi kyllä kävellä lisää tai mennä pyörälenkki. Eilen, kun mies lähti lenkille, jäin unisena sohvalle viltin alle katsomaan tv-dokumenttia Kiinan ryöstetyistä lapsista. Se oli surullinen.
                                                  Kurpitsankukka

torstai 19. heinäkuuta 2012

Kävelemässä

17.7.2012 kävelimme illalla mieheni kanssa 4.62 km 47 minuuttiin. Keskinopeus 5.12km/t.
18.7.2012 tein uuden yrityksen mustikkaan. otin tyttären retkijakkaran mukaani ja siinä istuessa oli helpompi kerätä mustikoita. paikka oli vaan huono, sillä siellä oli joku ehtinyt jo poimia parhaimmat. Karazhan-kissa tuli mukanani metsään ja istuskeli kärsivällisesti mättäällä tunnin ajan.
Tänä aamuna kävelin 3.55 km 34 minuuttiin. Keskinopeus 5.55.km/t. Nano mittasi askeleita 4516.
Kerrankin aurinkoista. leikkasin vähän nurmikkoa ja hain aurinkotuolin takaisin pihalle sateensuojasta. Kauppamatkalla sorruin Lakkajäätelö Juhlatuutiin.




tiistai 17. heinäkuuta 2012

Mustikassa

Tänä aamuna kävelin sateesta huolimatta.3,34 km ajassa 35minuuttia. Valitisin tyttären musiikkia ja se oli niin nopeatempoista, että oli pakko pitää vauhtia. Keskinopeus 5,70
Askelia tuli nanon mukaan 2029 puolivälistä eli yhteensä noin 4060.
Illalla oli pakko köydä metsässä katsomassa mustikoita, kun ilma selkeni. Laitoin päälleni saappaat, haalarin, kumihanskat ja hyttyshatun ja sain aivan rauhassa kerätä marjoja. Nuorena olin innokas ja nopea marjanpoimija, mutta nyt oli ikäväkseni huomattava, että kroppa ei kestä tätä hommaa. Kyykkyyn ei voi mennä mustikoiden viereen, kun polveen pistää ja seisoalteen keräten selkä väsyy tosi nopeasti.
En halaua riskeerata hyvin alkanutta lenkkeilyäni selkä-tai polvivaivoilla, joten mustikoiden keruu jäänee aika vähäiseksi.

sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Mustikka-aika alkanut!

 Eilen kiersimme lenkin kävellen ja toisen vielä illalla pyörällä. Tänään sunnuntaina kävelimme eri suuntaan kuin eilen ja metsän kautta takaisin tielle. Oli aikamoinen mäki kavuta ylös, kolme kertaa oli pysähdyttävä, kun hengästyi niin kovin. Ei auttanut kuitenkaan kauaa seisoskella, kun hyttyset löysivät meidät.
Välillä oli polullakin pysähdyttävä, ahomansikat ja mustikat olivat niin kutsuvia, että niitä piti kahmia suuhunsa aina välillä. Ilman haalaria ja hyttyshattua en kyllä suostu siellä pidempää aikaa kyykkimään. Hyttysmyrkyt ei auta yhtään.
Tämän aamun lenkin pituudeksi tuli 4,84 km ja aikaa meni 56 min. Illemmalla on aikomus tehdä vielä pyörälenkki ellei sada. Sitten on kiva syödä vähän omatekoista pizzaa ja juoda lasi punaviiniä.


perjantai 13. heinäkuuta 2012

Kurjenkellot kukkivat sinisinä

Eilen kävin pitkästä aikaa kuntosalilla. Otin jopa ryhmäliikuntalapun koneelta seuraavalle tunnille. Kauhukseni kuitenkin tajusin, etteivät TBC tarkoittaneetkaan sitä tavallista RVP-reisivatsapakara-treeniä, vaan jotain totalbodycombat-treeniä ....
No, käyntini jäi kuitenkin lyhyeksi, koska päästyäni pukuhuoneeseen ja ladottuani kaikki vaatteet, kengät ja juomapullot penkille, tajusin, että se toinen musta vaate olikin toinen pusero, eikä miunulla ollut jumppatrikoita ollenkaan mukana. Just. No, tavarat takaisin kassiin ja vähin äänin autoon ja kotiin. Onneksi olin muutenkin liikkeellä siellä päin, enkä varta vasten ajanut kuntosalille.

Tänä aamuna kävelin saman lenkin kuin eilen. Matkaa tuli 3,73 km ja aikaa 39 min. Keskinopeus 5,74-6.12.
Kävelin koko ajan, vaikka jouduin räpläämään uutta musiikkisoitintani minuutin välein. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä hankalampaa kaikki tekniikka on. Kuvitttelin, että viimeistä huutoa oleva (lue: kallein) musiikkisoitin olisi helppokäyttöisin, mutta onnistuin sammuttamaan Nano IPODini jatkuvasti. (Kun ensimmäistä kertaa latasin siihen musiikkkia, onnistuin silloinkin sähläämään ja siirtämään sille 1 gigan musiikkia ja 7 gigaa valokuvia. IIIIIIK! No, kesälomalla ehtii istua koneen ääressä ja korjata mokia.)


torstai 12. heinäkuuta 2012

Kesälomalla

Olen yrittänyt kävellä joka päivä kaksi kertaa pienen lenkin. Välillä pyörälläkin, mutta polkupyöräni on niin hyvä, että sillä pääsee aika hyvää vauhtia eikä tarvitse koko ajan hiki hatussa polkea, joten se tuntuu lähinnä virkistävältä ulkoilulta eikö niinkään treeniltä.
Tänä aamuna kävelin reippaasti 3,13 km ja aikaa meni 36min. Katselin huolestuneena sinisentummaa taivasta ja loppumatkasta sade alkoikin ja tuli kiire kaivaa minigrip-pussi puhelimelleni, josta kuuntelin lenkkeilymusaa. Nightwishin "Stargazers" ja "The Poet and the Pendolum". Mitä menevämpi musiikki, sitä reippaammin askeltaa :)

sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Hiostavaa hellettä

 Ihanaa kesäloma alkoi ! Ilmatkin muuttuivat aurinkoisiksi ja lämpimiksi. Tällä hetkellä on lämpömittarissa 26 sisällä ja ulkona. Aika hiostavaa.
Menimme aamulla kävellen rantaan ja joimme Frezza Mokka kahvit raparperipiirakan kanssa. Tämä kävelylenkki ei kyllä kiloja karistanut, mutta oli lähinnä semmoinen mieltä piristävä kävely. Bongasimme miehen kanssa kilvan eri kukkaslajeja maantien reunalta.