keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Kurainen Marraskuu 2013

Ihana, aurinkoisen ja keltavoittoisen ruskaisen lokakuun jälkeen on ollut aika ankea marraskuu.
Vettä on satanut paljon ja pihat ja autot ovat kuraisia.
On kuitenkin mukavaa, että on lämmintä, +6 astetta ja öisinkin harvoin pakkasta.
Illat ovat kuitenkin niin pimeitä, että kävelylenkille voi mennä vain valaistuille kuntopoluille tai
asfalttiteille. Pieni sadekaan ei haittaa, ilma on happirikasta ja kiva mennä lenkin päätteeksi lämpimään saunaan.
Paino ei vähene, mutta mieltä kävelylenkit piristävät, kun on niin pimeää ja väsyttävää.

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Syyskuun alku 2013

Sää on aivan mahtava! Koska on viimeksi ollut näin kauniita, aurinkoisia ja lämpimiä syyskuun päiviä? Tänäkin viikonloppuna säätieto lupaa +20 lämmintä. Hienot ulkoilusäät.
Olen olllut nyt heinäkuun lopusta kipeänä, joten ulkoilut on jääneet minimiin, Yritin jo välillä aloittaa lenkkeilyn, mutta takapakkia tuli ja toinen lääkekuuri nyt kesken.
Toivon mukaan tämä kröhiminen nyt lopultakin loppuu. harmittaa, kun kuntoilu pitää aloittaa taas alusta, olo on aika heikko.Töistäkin sairaslomaa.
Viimeksi, kun olimme tyttären kanssa metsälenkillä, hyttysiä ei enään ollut yhtään. Oli ihana kävellä polkuja, kun ei tarvinnut kuunnella sitä ininää tai huitoa itikoita.
Oli kuitenkin liian hyvä ollakseen totta, joten kotona sitten konttasimme hirvikärpästen perässä lattialla ja nitistimme niitä. Ällöjä. Ensi kerralla laitan kyllä sukkahousut päähän, kun menen metsään. .

maanantai 5. elokuuta 2013

Elokuun alku 2013

Nyt alkaa yskä hellittää, kiitos lääkkeiden, jotka maksoivat yli 50 euroa.
Koko perhe on yksi kerrallaan ollut enemmän tai vähemmän sairaana ja lenkkeilyt saavat odottaa kunnon paranemista.
Rauhallisella iltakävelyllä kuvasin kukkia pellolla. Auringonkukka on niin kaunis ja hauska jo nuppuvaiheessa. Monet muutkin kukat kukkivat vielä hienosti. Harmittavasti viimeöinen sade piiskasi vaaleaanpunaista ruusuani ennenkuin ehdin kuvata sitä kunnolla.

perjantai 26. heinäkuuta 2013

Helteellä on kurjaa olla kipeenä

Raivostuttavaa! Harmittaa, kun hyvä kuntoiluvauhti sai tyssäyksen pienen kesäflunssan takia. Olo tuntuu kuumeiselta ja keuhkot on puolitehoiset, joten en uskalla tehdä oikein mitään. Hiki on päällä  ja lämmin helteinen ilma vielä pahentaa oloa.
Kuntoiluvihkoon tulee pelkkiä vapaapäivä merkintöjä loppuviikoksi.

tiistai 16. heinäkuuta 2013

Kahvakuulailua

Nyt yritän ehtiä kahvakuulailemaan joka tiistai ja torstai 19.30. Se vaatii hieman viitsimistä, kun kentälle on matkaa 10 km autolla ja ilta ei ole minulle fyysisesti helpoin kuntoiluaika. Aamupäivät ovat selvästi helpompia.
Nyt oli mukavan viileä ja tuulinen ilta ja tunti kului nopeasti erilaisten kahvakuulaharjoitusten parissa. Vaihtelin kevyempää ja painavampaa kuulaa, etteivät lihakset tulisi aluksi kauhean kipeäksi.
Hyvä ohjaaja tietää erilaisia harjoituksia, joten mielenkiinto säilyy koko tunnin.
Nyt saunaan venyttelemään.


lauantai 6. heinäkuuta 2013

Kesäloma

Nyt se laihduttainen taas alkaa uudelleen. Kesälomalla voi valita, mitä syö, milloin syö ja kuinka liikkuu. Aion aloittaa säännölliset aamukävelyt ja kahvakuulailut ja iltapyöräilyt. Voi olla, että itku tulee, mutta oman terveyden takia on pakko yrittää.
Kesäkuun helteiden jälkeen ilmat ovat vaihdelleet. Välillä painostavan ukkosen jälkeen on edelleen kuumankostea ilma, eikä ilma raikastu sateen jäljiltä kuin hetkeksi. Illalla on jopa viileä, kun lämpötila laskee.
Olen kuitenkin toiveikas ja jääkaappiin on jo hankittu sokerittomia mehukeittoja ja rasvatonta maitorahkaa. Niillä aloitetaan ensi viikolla !

sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kesä!

Kyllä on lämmintä! Toukokuun loppu oli aivan uskomattoman kaunista säätä ja ilmat vaan paranevat kun päästiin kesäkuuhun. +27 on kyllä aikamoista hellettä.
Olemme kävelleet vähemmän ja pyöräilleet enemmän. Tänä aamuna kiersimme hiekkateitä 11 kilometrin lenkin. Pihat on niin kauniita katsella ohi ajaessa. Laitoin päälleeni shortsia ja hihatonta paitaa, mutta kyllä siinä pyöräilyn viimassa saisi olla enemmän päällä ainakin aamusta.
Pihatöitä on jatkunut edelleen. Päivällä oli pakko olla välillä sisällä viileässä, jotenkin tämä lämmin sää väsyttää kauheasti ja yksi kunnon ukkonenkin on jo tänä kesänä mennyt ihan päältä.
Kesäkukat kukkivat jo täyttä päätä. Ihanat siniset ja valkoiset sireenit tuoksuvat pitkälle ja kaunistavat talojen reunuksia. Ojanvarret täyttyvät lupiineista, joita on valkoisia, vaaleanpunaisia ja sinisiä. Ärsyttävä rikkaruoho, mutta toisaalta myös niin kaunis ja kiehtova. Joka vuosi käyn niitä valokuvamassa ja varsinkin sininen lupiini on tosi kauniin värinen.

lauantai 25. toukokuuta 2013

Puutarhanhoitoa


Tällä viikolla kävelimme miehen kanssa joka ilta pienen lenkin. Metsätie-lenkillä oli kauheasti hyttysiä. Yritimme kävellä reipasta vauhtia, mutta itikat söivät päälakea ja sääriä koko ajan. Tunnin lenkki tuntui väsymyksenä jaloissa loppumatkasta.

Tänään lauantaina päivä on kulunut kokonaan pihatöissä. Kiva, kun on oma piha, mutta kaikenlaista pikku hommaa se teettää, vaikka yrittäisi tehdä niin vähän kuin mahdollista.
Haravoin tuulen pudottelemia oksia pihalta, revin rikkaruohoja, istutin pensashanhikki "Mango Tangon", korjailin mustherukkapensaiden tukia ym. Kiskoin nokkosia sieltä täältä. Kuskasin hevosta ja kaneja pihalle ulkoilemaan. (hevosta ruohoa syömään)
Mies leikkasi nurmikot ja oli kiukkuinen. Pihan mäet saavat hänet aina raivon valtaan ja leikuukone sammui vähän väliä. Kahvilla hän suuunnitteli jotain mäen pengerrystä kesälomatöiksi.
Nyt ei jaksa enään lenkkeillä. Päätä särki päivällä, kun ei osaa juoda vettä tarpeeksi aikaisin. Tuulessa ei huomannut, kuinka aurinko porotti koko päivän ja tuli vähän nestehukkaa.


tiistai 21. toukokuuta 2013

Herkkusalaatteja

Tänään valmistin itselleni salaatin, johon laitoin juuri niitä raaka-aineita, joista itse pidän: rapisevaa salaattia, kotimaista tomaattia, avokadoa, banaania ja ananasta. Kurkkua ei ollut ja omenan unohdin leikata mukaan, joten syödään se myöhemmin.
Vähärasvainen raejuusto olisi ollut hyvää päälle, mutta jääkaappi oli aika tyhjä.
Juomaksi kylmää Valio Plus maitoa. (juuri samaa mitä Kiira Korpikin juo) Ylimääräisestä kalsiumista on varmasti hyötyä tässä iässä.

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Pyöräilyä

Ihanan lämpimiä ilmoja ! Viime viikolla olin muutaman kerran pyäröäilemässä ja matka taittui mukavasti, muttei tuonut kunnon hikeä. 7km lenkki lähinnä raikasta ulkoilmaa haistellen.
Pihan siivoaminen on edelleen vienyt suurimman osan ajasta ja eilinen lämpöaalto muistutti juomisen tärkeydestä. Kauhea suonenveto kramppasi aamuyöstä jalkaan. Nyt olen ottanut lisä magnesiumia purkista ja pitänyt vesipulloa lähettyvillä. Ensimmäiset itikat ilmestyivät eilen, joten metsäpolkulenkit muuttuvat haastellisimmiksi.

perjantai 10. toukokuuta 2013

Laihdutusblogi?

Mikä laihdutusblogi tämä on olevinaan???
Minähän olen kuin tuo vappumunkki-pelkkää sokeria, rasvaa ja vaaleaa viljaa....

No, ainakin paino pysyy samana eikä mene ylöspäin. Näin ajattelee optimistinen pessimisti vai oliko se toisinpäin.


perjantai 3. toukokuuta 2013

Kävelyllä metsässä

Vapaa-aika on kulunut edelleen pihan siivoamisessa. Kaadettiin muutama puu, yksi vino mänty, koivu , vaahtera ja haapa. Niistä tuli aikalaillla risuja ja oksia, joita nuoremman tyttären kanssa raahasimme hiki hatussa pois nurmikoilta. Kyykkiminen ja risujen nostelu sai pakaralihakset tosi kipeiksi, selästä puhumattakaan.
Olen haravoinut pikkuhiljaa pihaa, mutta yritän tehdä sitä vähän kerrallaan säästyäkseni niskojen kireydestä johtuvasta päänsäsrystä. Yleensä tulee innostuttua vähän liikaa ja sitten kärsii monta päivää.
Tänään kävin töiden lomassa lenkillä, kun oli hieno ilma. Vanhempi tytär ratsasti edellä ja minä raahustin perässä. Ihanaa kävellä metsäpoluilla. Ei itikan itikkaa, vain muutama sitruunaperhonen lenteli auringossa.

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kuukausi kesään

Enään kuukausi kesään?  Tämä talvi tuntui tosi pitkältä. Polkupyörä on otettu esille ja pääsin pyöräilemään etsittyäni avaimia 15 minuuttia. Ne olivat tietysti jemmassa, jonka paikkaa en muistanut...
Pyöräily aamu yhdeksältä on vielä aika viileää ja viima saa silmät vuotamaan.
Kävin kuitenkin katsomassa rannassa kuinka pian jäät lähtevät. Vielä oli järvenselkä aivam valkoisen jään peitossa ja vain rannassa oli sulaa. Juoksumatolla en ole ehtinyt treenaamaan, kun ulkona pitää siivoilla ja haravoida ja se on vienyt kaiken puhdin.
Ihanaa, kun kevät on jo pitkällä ja joutsenet ja kurjet huutelevat pelloilla ja järvellä!


maanantai 15. huhtikuuta 2013

Herkuttelua

Kuntoiltu on ja yritetty kävellä ja juosta juoksumatolla.
Vaaka näyttää kyllä samoja lukemia...ehkä syy onkin ruokavaliossa.
Hulluilla Päivillä tuli taas haksahdettua PORKKANAKAKKUUN.

lauantai 16. maaliskuuta 2013

"Voiko television katsomisesta saada rasitusvammoja?"

Kyllä kilot nyt karisee! Jos vaan pysyn terveenä, sillä urhelijahan ei yleensä tervettä päivää näe.
Innostuin ostamaan juoksumaton. Semmosen halvan.
Olen edelleen sitä mieltä, että paras kävelylenkki on ulkona raittiissa ilmassa, auringonpaisteessa linnunlaulua kuunnellen, mutta kun tapanani on istua möllöttää televisiota tuijottaen useampi tunti viikossa..jopa päivässä, niin tämän pitäisi nyt toimia juuri MINULLE!

Nyt voin katsella kaikkia hömppäsarjoja juoksumatolla reipasta vauhtia kävellen. Jopa hölkäten.
Siinä menee "Huippumalli haussa", "Selviytyjät", "Kotikulmilla", "Diili", "Poni-ongelmia", "Amazing Race", "Kutsukaa Kätilö!", "Star Trek, the next generation"  ja moni muu sarja.
"Taitoluistelun MM-kisat ja "Isänmaan puolesta" katson kyllä rauhassa sohvalta.
Olen ollut tyytyväinen ja aloitellut varovasti, ettei nyt heti ala polveen pistämään tai kengät hiertämään. Olen kyllä toiveikas tämän suhteen.

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Herkuttelua sairaslomalla

Olin tällä viikolla 3 päivää sairaslomalla silmätulehduksen takia. Lääkäri epäili lumisokeutta, mikä on toisaalta hassua, kun olen ulkoillut niin vähän ja aurinkoakaan ei ole paljoa näkynyt.
Joka tapauksessa piti lepuuttaa silmiä. Ulkona paistoi aurinko, mutta en voinut mennä ulkoilemaan.
 Aamiaiseksi tein French Toastia mustikoiden ja vanilijajäätelön kanssa.
Muu perhe tykkää paistaa kananmunia sunnuntai-aamuisin, mutta letut ja köyhät ritarit ovat minulle se ehdoton lemppari-aamiainen.

torstai 7. maaliskuuta 2013

Keväthankia

Talvi vaan jatkuu ja jatkuuu. Tuntuu kummalliselta, kun yöllä on melkein -20 pakkasta ja päivällä mennään melkein + asteisiin.
Lunta on vielä paljon maassa ja katolla. En ole kauheasti lenkkeillyt, kun monena päivänä on ollut kylmä viima. Mies on lenkkeillyt minua enemmän ja käynyt innokkaasti hiihtämässä. Nyt, kun aurinko lopultakin on alkanut näkyä pilviverhon takaa, tulee varmasti ulkoiltua enemmän.


perjantai 1. helmikuuta 2013

Aamukävelyjä

Nyt olen kahtena aamuna ollut kävelyllä. Pilvisenä päivänä maisema on aika harmaa, mutta kaunis.
Eilen kävelin toiseen suuntaan 4,25 km 42 minuuttiin ja tänään lähdin tietä oikealle ja menin 4,22 km 44 minuuttiin.
Ulkoilu tekee hyvää, mutta jos painonpudotusta ja kiinteytymistä toivoo, niin olisi ehdittävä liittää kahvakuulailua ja jumppaa joka päivään.

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Rentouttava viikonloppu

Tämän viikonlopun vierailimme ystävien luona Helsingissä. Rahka-dieetti oli pakko unohtaa hetkeksi ja herkutella pizzan, punaviinin, savustetun kirjolohen ja muiden herkkujen kera.
On ihanaa syödä hyvää ruokaa ystävien kanssa, varsinkin, kun pöytä on katettu kauniisti ja ruoka on ihanaa.
Aamiaisellakin oli kananmunan kanssa pekonia, jota yritän välttää arkisin. Välipalana oli tosi makeita appelsiineja ja illalla söimme Pink Lady-omenoita.
Huomenna maanantaina täytyy palata normaalirytmiin ja lisätä kävelyä.

perjantai 18. tammikuuta 2013

Pakkaspäivä

 Yllättäen aamulla olikin pakkasta-26. Yöllä oli ollut kuulemma hienoja revontulia, mutta en huomannut katsoa taivaalle. Kaikki parhaat taivaan ilmiöt sattuvat usein juuri kylmimpään aikaan.
Kerrankin minulla oli onnea toimistopäivän suhteen ja sain rauhassa tehdä töitä kotona eikä tarvinnut lähteä ajamaan mihinkään tällä pakkasella. Hevonenkin sai odotella aamupäivään ennekuin pääsi ulos, mutta eihän se ilma paljoa lämmennyt.

torstai 17. tammikuuta 2013

Sisäliikuntaa

 Tänään on ulkona pakkasta -18 joten on vain hypittävä hyppynarulla ja ähkittävä kahvakuulan kanssa. Hyppynaru pomppiminen saa pohkeet kramppiin, joten otin magnesium pillerin ja join enemmän vettä. Nyt voi jo hyppiä helpommin 6x50 vikkelän sarjoja. hengityksen tasaantumista odotellessa voi tehdä hyppynarun kanssa sivutaivutuksia ja samalla katsoa televisiota.
Tässä pari järkkyä liikuntakuvaa, toivottavasti ulkomuoto on vähän muuttunut kevääseen mennessä...tai ainakin kesään ;)


sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Aamukävelyllä


Tänään pakkasta enään -6 ja ihana kävelyilma. Menin heti yhdeksältä, kun oli vielä sinisen hämärää ja puut olivat kauniin huurteisia. Kävely meni reippaasti Nightwishiä kuunnellen.
4.31 km  46 min. Keskinopeus 5.61 kännykän Omat Reitit-sovelluksen mukaan.
Kävelyn jälkeen keitin ruispuuroa ja pakkasesta löytyi vielä pussi itsekeräämiä marjoja. Näitä söisi kyllä mielellään joka aamu!

lauantai 12. tammikuuta 2013

Omena-päärynä-porkkana

Nyt olen kävellyt joka päivä vähintään 3 km. Tänään on pakkasta -13, joten aamukävely saa odottaa iltapäivään, jos vähän lauhtuisi. Eilen etsin hyppynarun ja teen sillä useita 50 vikkelän sarjoja. Yritän malttaa tekemättät liikoja, sillä hyppiminen matolla tällä painolla voi rasittaa jalkoja, enkä halua nyt mitään kiputiloja kantapäihini.
Olen yrittänyt syödä hedelmän joka kerta, kun tekee mieli mussuttaa jotain herkkua television ääressä:
Omena-päärynä-porkkana-omena-päärynä-porkkana.....

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Uusi alku


Nyt se taas alkaa: käveleminen ja kuntoilu. Niin on vaikeaa tämä aloitus.
Sunnuntain kunniaksi oli aamulla lettuja vaahterasiirapin kanssa.
Päivällä sentään söin välipalaksi päärynän. Ne on ihania, kun ovat kypsiä.

Eilen ja tänään kävelin kahteen kertaan pienen lenkin ja kyllä joka paikkaa kolottaa.
Niska on niin jumissa, ettei pää käänny, jalkaan sattuu ja käveleminen toppatakissa on vaivalloista taaperrusta. Jos kumartuu, niin toppahousujen tarranauha napsahtaa auki. Kyllä hävettää.

Mutta...kyllä se siitä helpottaa, kun vaan sitkeästi käevelen JOKA päivä saman lenkin, niin eiköhän se kerta kerralta helpota...Kaikesta huolimatta olen postitiivinen !